“Den stygge venninna” | Helene Drage!
 • 21
  Jan

  “Den stygge venninna”

  Så satt jeg der, med epilatoren og gikk gjennom den faste hårfjerningen. Det er ikke det beste jeg vet men det må gjøres fra tid til annen. Så slo deg meg. Selv om jeg har kjæreste, så vil jeg, og de fleste andre damer, gjøre alt for å ikke bli “Den stygge venninna”

  Hver gang det er en diskusjon om jenters utseende (og gjerne alt presset som følger med) så er det en gluping som kommenterer: “Dere jenter pynter dere mest for hverandre da. Vi gutta bryr oss ikke.” Si meg, tror dere vi er både blinde og døve? Tror dere ikke vi ser de lange blikkene dere sender de hote jenter på gata, eller at dere smugkikker på Victoria`s secrets undertøysshow? Tror dere også at vi ikke hører alle kompiskomentarene om at: “hun er fin da!” Eller: “Hun hadde jævelig fin pupper, DEN utringninga“, “Sinnsykt fin rumpe”, “Tenk deg henne naken da!” Jeg kunne fortsatt i evigheter, men det ville bare blitt kjedelig…

  Vi vil jo selvsagt også bli snakket om på den måten, få de blikkene. Og ja, vi pynter oss også for hverandre, men ikke nødvendigvis for å høste komplimenter fra de andre jentene. Det er faktisk ikke sjeldent det er fordi du vet at de andre jentene kommer til å stase seg opp, så da må jo du gjøre det samme!. Man tenker på “konkurransen”. Ingen vil sitte der som miss Ugly-bugly. Være den stygge venninna, som ingen ser på to ganger, med mindre promillen er 5,4 og de har blitt avvist av alle andre, da er man plutselig bra nok! Jeg har vært i den situasjonen så utrolig mange ganger og det hjelper virkelig ikke på selvtilliten!

  Så derfor, av og til, så pynter vi for oss selv, for å føle oss vel, klare å utstråle en viss selvtillitt. Dersom man i det minste føler seg sexy, så bryr vi oss kanskje ikke så mye om at vi er de eneste som ikke blir sjekket opp. Selv om jeg har kjæreste og egentlig ikke bryr meg (når kvelden er over skal jeg jo uansett hjem til/med Samboeren!) men det føles alikevel kjipt å alltid bli sittende igjen alene, mens de single venninnene, for å ikke nevne de opptatte pene venninnene (forbuden frukt frister), blir sjekket opp av gud og hverman! Men at vi ikke pynter oss for dere gutta, at det bare er en sånn intern kvinne-greie. Nei, den kjøper jeg ikke. Dårlig unnskyldning for gutter som ikke vil innse at deres meninger påvirker oss mer enn dere tror. En liten ansvarsfraskrivelse rett og slett.

  PS: Jeg har til gode å HØRE en mann si til kompisene sine:” FY faen hun var deilig da“, om en fin dame med litt fyldigere figur enn hva standarden tilsier. Selvom det er nok av de som proklamerer at de liker former her på nettet… Noen gode forklaringer kjære menn?

 • 27 comments on ““Den stygge venninna””

  1. Kjenner meg ikke igjen i det hele tatt. Det er godt akseptert blant mine kompiser og bekjente å like damer med former, godt over Victoria Beckham og fotballfrue størrelse for å si det sånn :)

   Dette med vekten er vel enda mer utrpreget “mellom jenter” enn mellom jenter-gutter, for gutter/menn liker mye bedre KimK enn V.Beckham for å si det sånn. Når de homofile klesdesignere klarte å overbevise jenter om at jenter med guttekropp er fint vet jeg ikke, men det var en trist dag i verdenshistorien :(

   • Det er godt mulig, men jeg har enda til gode å høre det! Jeg tror ikke menn tenker “Hun der veier sikkert 89 kg”, det blir bare for dumt, men jeg har enda til gode å høre menn kommentere hvor deilig kropp en fyldig dame har, og tror vi menn og kvinner har litt ulik definisjon av hva en fyldig kropp er. Samboeren mente for eksempel av Carmen Elektra har former!

  2. Jeg har hørt det en gang! :-)
   Jeg hadde ei veninne på videregående som var over gjennomsnittet fyldig. En gang vi var i byn stod jeg og en kompis litt bortenfor henne og ha utbrøt spontant “fy f… for en deilig figur hun har” :-)

   Men forutenom den ene gangen er jeg helt enig med deg. Det er ikke helt sammenheng mellom det de sier og det de gjør….

  3. Tror dere jenter forenkler det litt altså 😉 For det første er jeg ikke sikker på at det dere hører fra oss er det samme som vi sier til hverandre 😉 For det andre er dere jenter eksperter på å høre det dere vil høre, ikke nødvendigvis det vi sier 😀

   Det er ihvertfall ingen tvil i mitt sinn om at dagens “kroppsidealer” for jenter er skapt av jenter og homofile(no offence) menn.

   • At kjæresten sier at du er fin betyr mye selvsagt, men det betyr noe helt annet å høre en fremmed si det, kjæresten har liksom ikke noe valg! Dersom former og litt ekstra er sexy, hvorfor er det da ikke det vi ser på forsiden av manneblader?

  4. Nå vil vel ikke du noengang kunne regnes som den stygge venninna! :)
   Og ja, Carmen har former…på de rette plassene…
   Enig med Metallian over her, dere hører gjerne det dere vil, ikke hva som blir sagt. Jeg kommenterer gjerne(!) flotte kvinner med en flott figur. Beinrangler er ikke pent, det skal være bryster, rumpe og en kropp man vil ha kontakt med 😉

   • Silikon er ikke former kjære deg 😛 Sammen med mine venninner så kan jeg nok regnes som det jo… Jeg er jo enig med deg, beinrangler er ikke pent!

    • Ser da lenger enn bare innleggene hennes…hun er ikke en sylfide, men viser da frem både rumpe og lår (veltrent og flott, men dog!).
     For øvrig finnes det andre og flotte kvinner som ser ut som kvinner, og som frister atskillig mer enn såkalte modeller fra moteverden.
     Det skal være mykt og kvinnelig….etter min mening! 😉
     Om noen av venninnene dine er slankere, betyr ikke det at du kan regnes som den stygge likevel…du er da altfor søt til det :)

  5. jeg pynter meg egentlig mest for meg selv jeg.. når jeg er hjemme går jeg jo rundt i slakkisklær og msinker meg ikke.. da er det sånn at når jeg går forbi speil så sukker jeg bare.. har helle rikke problemet med å gå utenfor huset av og til uten å ordne meg i det hele.. pleier jo vanligvis å ha på endel sminke da, og hvertfall når jeg går ut.. da er det veldig gøy når både gutter og jenter bemerker at jeg var fin, det skjer jo aldri om jeg ikke pynter meg. og oppmerksomheten fra begge kjønn gjør at jeg kjenner meg bra i meg selv. og det er jo godt å ha et sted å høste selvtillitt fra når man trenger det..

  6. Jeg har hørt slike kommentarer noen ganger=) Og det gir en boost når en kar legger øynene på meg som er full av former, og i mine egne øyner for mye og mine slanke venninner blir oversett=) For de er pene venninner..

   Og nei, Carmen har ikke former.. Hun er slank og har litt hofte.. Det er ikke former.. Vil man snakke om noen som har former ta for eksempel Sara Ramirez. Det er ei dame med former, flotte sådan..

  7. Ser denne posten er noen dager gammel, men MÅ bare kommentere likevel. First of all: Carmen har IKKE former. Hun har en smashing kropp med silikonpupper, men hun har IKKE former. Om hun har former så må jo alle som har mer rundt lår og hofter være feite? Og det føler jeg blir helt feil å påstå.

   Så til ditt opprinnelige innlegg. Jeg pynter meg ikke for andre jenter, jeg pynter meg for meg selv og for gutter. Helt ærlig så er jeg av typen som bruker mye tid foran speilet før jeg går ut og går ikke ut før jeg tenker at jeg ser bra ut og at seltilliten tilsier at om jeg føler folk ser på meg den kvelden så er det fordi jeg ser bra ut. Og når jeg sier folk mener jeg gutter, er litt likegyldig hva andre jenter mener om meg, selv om det er hyggelig med komplimenter fra det holdet og.
   Så til dette om hvordan jenter som blir foretrukket. Jeg er ingen sylfide, jeg har rumpe og pupper OG lår. Men jeg opplever som regel at gutter foretrekker jenter som meg framfor jenter som har samme kropp som en gutt på 13. Dersom en gutt foretrekker en sånn jente så tenker jeg faktisk at det er syn

   • Like koselig å få kommentarer på gamle poster, selv om denne ikke er så gammel, og jeg er selvsagt enig med deg, Carmen har virkelig ikke former…

    Jeg tror heller ikke at mange gutter foretrekker spikertynne damer, men som du kan s av noen kommentarer oppover også så har menn og kvinner ulik mening om hva former er. Mistenker at du ser litt ut som Jade, hun har former og ser utrolig bra ut, men hun er alikevel slank, former for meg er gjerne enda mer hvis du skjønner?

  8. Utseendet kan jo ikke folk noe for, da.

   Men folk flest vil nok se bra ut.

   Jeg har nok blitt litt mer selvbevisst på eget utseende de senere årene.

   Selv opplever jeg meg selv som gjennomsnittlig(ikke eksepsjonelt pen, heller ikke eksepsjonelt “stygg”).

   Men kan ikke akkurat si at jeg får noen oppmerksomhet fra gutter/menn(jeg er i midten av 20 – årene), i så fall er det sjelden.

   Men jeg har nok opplevd forskjellige ting når folk kommenterer utseendet. Det har ikke vært så meget ensidig. Så jeg pleier å tenke at å dømme noen som “stygg” er meget subjektivt. For hva en person oppfatter som pent eller stygt, behøver jo ikke å være det samme for en annen. Kanskje det også kommer ann på hva folk ser etter?For gutter som foretrekker jenter a la Kim Kardashian eller Angelina Jolie, legger kanskje merke til hvorvidt jenta/kvinnen ser ut som en diva eller har “visse” former, mens gutter som ser etter andre type jenter legger merke til andre ting(hva vet hvel jeg, men det er i hvert fall en gjetning).

   Jeg synes heller ikke at overvektige damer nødvendigvis er mindre pene. Jeg har sett overvektige jenter som jeg synes er kjempeflotte. Men på en annen side er jo overvekt et helseproblem, og jeg unner absolutt ikke folk å veie alt for mye.

   For å avslutte med et godt eksempel, så synes jeg verken Sarah Jessica Parker eller Susan Boyle er stygge(eller nærmest ingen, for den saks skyld).

   Susan virker som en søt, hyggelig, og litt eldre dame, men hun faller kanskje ikke inn i standardbildet for skjønnhet?

   Det samme gjør heller ikke Sarah, men hun er langt fra stygg i mine øyne.

   • Man kan jo gjøre mye med utseende da kjære deg :) Til syvende og sist tror jeg det går veldig mye på utståling også, en selvsikker jente som har selvtillit er som regel mye mer tiltrekkende enn en usikker en :)

  9. Pingback: Helene Drage! » Blog Archive » Stygge venninner gjør deg penere?

  10. Pingback: Helene Drage! » Blog Archive » Jeg samler på pene jenter!

  11. Du har tydeligvis ikke truffet meg eller noen jeg kjenner:p Jeg er berømt for å like jenter som er over gjennomsnittet i størrelse, og jeg holder ikke kjeft om det.
   Scorsese86 recently posted..Day 39 – Favoritt by.My Profile

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  CommentLuv badge

  Notify me of followup comments via e-mail. You can also subscribe without commenting.